dorutz.ro

I would like to change the world, but they won't give me the source code…

No public Twitter messages.

Facebook
RSS

CarReview – Mercedes W124

Jun - 1 - 2009
dorutz

Acesta a fost vechiul meu Mercedes E300 Diesel, de care m-am despărțit pentru o rudă mai mică, de oraș. Totuși, nu a fost înstrăinat aiurea, a rămas în familie. Era aproape normal să rămână în famile, după ce eu îl luasem tot din cadrul acesteia.

Date tehnice:

 • caroserie W124, an fabricație 1994
 • motor 3000cmc Diesel, 6 cilindrii “în linie”, 115CP (unii mai leșinați, dar prezenți încă)
 • cutie de viteze automată, 4Matic
 • viteza maximă: 165km/h pe talon (atinsă cu greu – cutie automată, de pe la 140km/h nu prea mai urcă ușor, în ciuda motorului mare)
 • consum: 7-8% extraurban (mers economic, max. 120km/h), 10-14% urban (în funcție de cum e călcată, și cât de aglomerat este)
 • alte dotări (din fabrică): servodirectie, servofrână, dublu climatronic, oglinzi electrice și încălzite, instalație audio, geamuri electrice, cotieră față-spate, perdeluță spate electrică, jante magneziu, etc.

Impresii:

 • Este excelentă ca mașină de familie, spațioasă, confortabilă, nu te doare nimic după drumuri lungi, portbagaj în care “intră 3 morți” după cum se exprima un prieten.
 • Motorul avea 265.000km cand am dat-o, nu a fost niciodată umblat în el (doar i-am schimbat toți tacheții hidraulici si injectoarele la 250.000km, pentru prima data!!! dammit!!! la LOGAN au trebuit schimbate la 60.000km), nu consuma ulei mai mult decat era specificat în carte (da, nemții dau ca normal un consum de ulei de 1l la 10.000km), este zgomotos ca orice motor de concepție veche, dar și extrem de rezistent. Tot în cartea mașinii este scris negru pe alb că un motor întreținut (revizii regulate) de W124 merge 1.000.000km (un milion!!!). S-a scris prin ziare de un taximetrist grec ce a parcurs 6.000.000km cu un motor de W123 (generația veche – Mercedes Cobra)…
 • Cutia automată este ceva nemaipomenit atât în oraș cât și la drum lung (pe serpentine, porțiuni ale drumului blocate sau unde traficul este încetinit, etc.).
 • Cuplul unui motor diesel de 3000cmc este impresionant, nu se chinuie deloc la drum în pantă, are putere la plecarea (în forță) de pe loc, în tandem cu acea cutie automată este de vis. :)
 • Ținuta de drum este impecabilă – “vapor pe roți”, nu simte gropile/denivelările, iar când se trece peste ele se aude cumva înfundat, ca și cum ar fi la distanță (insonorizarea habitaclului este foarte bine făcută)
 • Manevrabilitatea este foarte bună, nu știu ce anume au făcut inginerii de la Mercedes la direcție, dar virează foartă mult, practic se întoarce în același spațiu ca un Matiz, deși e mult mai mare. La parcări ajută foarte mult și cutia automată. I’m in love!!! Auto-transmission rules!!!
 • Piesele de schimb se găsesc mai nou peste tot, sunt relativ ieftine (kit recondiționare injectoare de ex. este 500RON pt Mercedes W124 si 1600RON pt. LOGAN Diesel, plăcuțe de frână – 300RON toate, schimb ulei si toate filtrele – 500RON inclusiv manoperă, altceva nu știu că nu a fost nevoie).
 • Rezistență exceptională la drumurile noastre pline de gropi. M-am mutat la Gruiu-Snagov de aproape 1 an, si timp de 8 luni am făcut aproape 100km zilnic (to work and back home), din care 20km pe un drum neîntreținut (cine a mers spre Snagov, știe gropile peticite de cate 3 ori), și 20km prin gropile din București. Nu “bate”, nu “troncăne” nici acum! Sunt mașini făcute să reziste, nu s-a făcut economie la fier (greutate 2.300kg goală!!!) și tablă groasă. Cine a spus că există mașini și există Mercedes, a cam avut dreptate. :)
 • Părți rele (că doar nu e perfectă): consum relativ mare pentru performanțele destul de modeste (bine, e și mare animalul), emisii poluante mari, impozit baban, asigurare costisitoare (în funcție de capacitatea motorului), mecanici pricepuți puțini și aceia scumpi (deh, domle’, e Mercedes!).

Pentru cei care au Mercedes mai vechi (1970-2000) și vor relații pentru reparație:

 • un mecanic foarte bun și relativ ieftin (pentru o zi de muncă – schimbat tacheti hidraulici, ulei, filtre, plăcute frână – mi-a luat 100RON, are și piese de proveniență Germania, aduce de afara), aveti aici un număr de telefon: 0722843145 (Cristi). Zona este Pieptănari, omul – pasionat (are un W126 din 1980 foarte întreținut), garajul are tot ce trebuie, mecanicului îi place berea bună, după reparație. ;)
 • pompagiu / sisteme alimentare / injectoare – Nea Gică, in Militari, lucrează la reprezentanța Mercedes dar pe cont propriu practică prețuri de bun simț – 0722483798

3 Responses so far.

 1. Catalin says:

  Salutare

  Am un 124 din ’87 si m-a ajutat mult Cristi. Toate problemele pe care le-am avut le-am rezolvat cu bine la el.
  Am mai intalnit un impatimit al MB si l-am intrebat de curiozitate ce mecanic are si a zis ca mi-l recomanda pe Cristi. Orice problema am avut m-a ajutat.
  La nea Gica abia acum apelez ca am avut alte prioritati pentru bani.
  Te tin la curent sa-ti spun ce parere am si depre nea Gica.
  Chiar daca ma repet, Cristi e de nota 10+

 2. Multumesc frumos pentru informatii. Eram si eu in cautarea unui mecaic bun. Sper ca recomandarile tale sa fie bune.

 3. mirelusha says:

  Poza asta spune exact parerea mea despre ceea ce zici http://filetransfer.ro/uploaded_images/agree_cat.jpg/ ;)


4 Chords - so many songs....

Un videoclip amuzant care investigheaza "stiinta" din spatele melodiilor foarte cunoscute. Doar 4 acorduri (rearanjate, tempo diferit) stau la baza ...

BAC 2011 - Vai de curu' n...

Dupa rezultatele dezastruoase de la BAC 2011, cunoscuta secventa cu Hitler subtitrat nu a intarziat sa apara. Dupa mine, este ...

Ce poti face cu mustele?...

Ce faci cand te plictisesti la serviciu? omori cateva muste; le pui la soare sa se usuce, cam o ora; dupa ce s-au ...

Funny Weekend...

  Citat dintr-o scrisorica primita de la finante: Suntem nevoiti sa va returnam declaratia fiscala cu rugamintea sa o revedeti si ...

Asta-i muzica ce-mi place...

Youtube embed la 2 piese autohtone de vara, relaxante, usor de consumat cu BR-RC (bere receeee)... Clipurile sunt geniale. Text/Voce/Muzica: Mark ...